Admir Nuković: Maoča je Distrikt, zaslužuju najbolje - a to je BDP!
- petak, 30 septembar 2016 23:34
- Autor eBrcko
- Kategorija: Izbori-2016
Cannot find oktobar-2016/bdp-maoca folder inside /home/ebrckoc/public_html/images/oktobar-2016/bdp-maoca/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:LiteSpeed
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40
Brčanski demokratski pokret je održao skup pred više od 500 svojih članova i simpatizera u neizgrađenom Doku kulture u Maoči, koji predstavlja još jedan spomenik nesposobnoj aktuelnoj vlasti, a takvih spomenika na žalost ima u svakoj Mjesnoj zajednici.Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:LiteSpeed
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40
Pored Maida Halilovića – predsjednika MZ Meraje, koji je govorio ispred rukovodstva BDP-a, skupu su se kao domaćini obratili Emir Fazlić i Šejla Bikić Imamović.
Emir Fazlić, diplomirani pravnik, predsjednik Mjesnog odbora BDP-a Maoča, sa posebnim je zadovoljstvom iskazao zahvalnost svojim Maočanima što su u tako velikom broju došli da pokažu da će BDP na izborima 02. oktobra i u Maoči biti pobjednička stranka.
Brčanski demokratski pokret daje priliku mladima da iznesu svoje stavove i mišljenje, što me je ponukalo da se priključim ovom pokretu. BDP ima politički program, ima zdrave ideje, planove, projekte, koji su utemeljeni u struci, nauci i koje je u stanju realizovati, pa da nam svima bude bolje. Vlast treba da služi narodu a ne narod vlasti, na žalost posljednjih 16 godina u Distriktu tako nije. Zato ne smjemo dopustiti da nas kupuju jeftinim pozivima i lažnim pričama. Neki ovom našem pokretu zamjere zbog naše multietničnosti, međutim mi ne sprječavamo nacionalno opredjeljenje, mi ga podstičemo. Biti Bošnjak, Srbin ili Hrvat, znači biti dobar čovjek, biti obrazovan, imati posao, imati primanja, ići na godišnji odmor, imati lijepu kuću i voziti dobar auto. Zato smo svi zajedno u Brčanskom demokratskom pokretu, rekao je Emir Fazlić.
Posebno se zahvalio članovima svog mjesnog odbora: Fuadu Fazloviću, Senadu i Bahriji Tufekčiću, Jasminu i Semiru Bečiću, Dženanu Karamujiću, Elviru Trumiću, Semiru Kurtaliću, Salihu Kurtaliću, Miralemu Ljuci i Omeru Bikiću, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom prisutnih.
U nedjelju kada budete birali ljude koji će zastupati vaš interes u naredne 4 godine, ja vas molim da birate najbolje a to su zasigurno ljudi iz Brčanskog demokratskog pokreta.
Šejla Bikić Imamović, magistar ekonomskih nauka, je takođe izrazila zahvalnost na velikom odzivu predizbornom skupu BDP-a, što nam potvrđuje da je naša kampanja najbolja a naša politička opcija pobjednička. Brčanski demokratski pokret je nastao kao odgovor na dosadašnji nemar vlasti i svoj program bazira isključivo na razvoju distrikta pri čemu nam je važna svaka mjesna zajednica, bez obzira u kojem dijelu Distrikta se nalazi. Večeras odlučno kažemo ne neradu naših političkih protivnika, koji svojim neznanjem Distrikt vode u propast i dugotrajnu nestabilnost.
Podržite naše kandidate i naš program, jer on jedini omogućava smanjenje nezaposlenosti, povećanje standarda građana, modernizaciju privrede, veću pomoć socijalno ugroženima, mladima, djeci, poljoprivrednicima i penzinerima.
Zato vas pozivam da 02. oktobra u što većem broju izađete na izbore i svojim glasom za Brčanski demokratski pokret podržite pravednu politiku rada, znanja i obnavljanja pravih vrijednosti Brčko distrikta BiH.
Skupu se obratila i Selma Trumić, magistar bosanskog jezika i književnosti, iz Maoče, koja je kako i sama kaže došla da da podršku omladini koja je večeras tu sa BDP-om, za koju vjeruje da neće morati otići trbuhom za kruhom na šta je ona bila prinuđena. Selma Trumić, koja je nedavno bila žrtva fizičkog napada pristalica SDA na skupu u Maoči, govorila je na kakve je sve probleme nailazila prilikom pokušaja da obezbijedi liječenje njenog rano preminulog brata. Na njenom primjeru, vlast u Brčkom pokazala je svu svoju bahatost, a pogotovu je zaboljelo to što joj nije pružena bilo kakva pomoć pa ni topla riječ od visokih vladinih funkcionera iz Maoče. Umjesto toga je doživjela poniženja i uvrede. Zato je odlučila da u sjećanje na svog brata Mirzu osnuje fondaciju za pomoć oboljelim od karcinoma, čemu će svesrdnu pomoć pružiti i Brčanski demokratski pokret. Pozvala je Maočane da glasaju po svojoj savjesti, da podrže kandidate Brčanskog demokratskog pokreta, i da podrže budućeg gradonačelnika Admira Nukovića.
Dočekan aplauzima i ovacijama prisutnih, skupu se obratio Admir Nuković, predsjednik BDP-a i nosilac liste BDP-a za poslanike u Skupštini Brčko distrikta BiH. Istakao je da je doček koji je BDP doživeo u Maoči prevazišao i Centralni predizborni skup Brčkom.
U svakom mjestu sam tražio najbolje, bolje od sebe. Našao sam ih i u Maoči, to su Šejla Bikić Imamović, magistar ekonomskih, i Emir Fazlić, diplomirani pravnik. Oni su budućnost Maoče i ja tražim da glasate za svoju budućnost. Naravno glasajte i za čovjeka koji će promijeniti odnos političara spram politike, odnos koji kada budu izabrani nikada nemaju vremena za narod. To će promijeniti čovjek sa kojim sam u Maoči osnivao Brčanski demokratski pokret, to će promijeniti vaš i naš Mehmedalija Karamujić.
Podržite kandidate iz Maoče, jer oni će donijeti promjene i napredak kako Maoči tako i čitavom Distriktu.
Mehmedalija Karamujić se u svom obraćanju zahvalio svojim komšijama i prijateljima što su svojom dobrodošlicom i ponašanjem pokazali kako se dočekuje novi Gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
Najveće bogatstvo Maoče i Distrikta jesu kvalitetni ljudi. Ja ovim ljudima iz Brčanskog demokratskog pokreta nemam šta ni dodati ni oduzeti. Ovo su najbolji od najboljih i ja sam presretan što imam ovakve ljude oko sebe, rekao je Mehmedalija Karamujić. Jedino mi je žao što smo ih dočekali u ovakvom ambijentu, u nezavršenom Domu kulture, za koji smo, da bi vas nekoliko stotina moglo prisustvovati večerašnjem skupu, morali skupljati stolice po čitavoj Maoči.
Karamujić je obećao i rekao da potpisuje da će on i BDP pomoći Selmi Trumić i drugim dobrim ljudima osnivanje fondacije za pomoć oboljelim od karcionima, a da će on lično, sav dohodak koji ostvari ukoliko kojim slučajem bude izabran u Skupštinu Brčko distrikta BiH, uvakufiti u fondaciji.
Mi se drugih ne bojimo jer njihova snaga nije u jedinstvu već u grantovima, a vi večeras pred sobom imate ponos Distrikta i naša je namjera da svima pokažemo kako se može i treba raditi.
Vi ćete svoje kazati drugog oktobra, a mi vam nudimo najbolje, jer vi to zaslužujete rekao je na kraju svog govora Mehmedalija Karamujić.