JavaScript nije omogućen, molimo provjerite postavke vašeg pregledača.

A+ R A-
baner zivan desktop

Dr Jasna Bradonjić (PDP): Prevencija i poboljšanje zdravlja je naša društvena obaveza

jasminkaDr Jasna Bradonjić (Partija demokratskog progresa): Prevencija i poboljšanje zdravlja je naša društvena obaveza

Dr Jasna Bradonjić, specijalista urgentne medicine je šefica Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) u JZU Zdravstveni centar Brčko distrikt BiH sa impresivnim radnim iskustvom od preko 30 godina duge doktorske karijere, te nizom objavljenih stručnih radova.

O stanju u SHMP, planovima i očekivanjima, i o tome zašto se opredijelila za Partiju demokratskog progresa Brčko (PDP Brčko) pročitajte u nastavku.

1.    Kakvo je stanje u SHMP Distrikta?

SHMP je služba sa dugom tradicijom. Mnoge kolege su ovdje započeli svoje karijere.Tokom godina zaboravi se na stres i težak noćni rad. Uvjerena sam da, osim stručnosti i znanja, dobri međuljudski odnosi, te dolazak na posao bez dodatnih stresova itekako mogu ublažiti stresne situacije, sa kojima se zaposlenici tokom rada svakodnevno izlažu. Zadovoljstvo zaposlenih indirektno utiče na poboljšanje medicinske usluge i smanjuje potencijalne propuste na najmanji mogući nivo.

Služba hitne medicinske pomoći Brčko distrikta BiH ne radi samo hitne slučajeve na terenu, već, pregleda i brojne pacijente koji nisu hitni i čije liječenje spada u djelokrug rada porodične medicine. Upravo zato naši medicinari sve dobijene pozive, nakon razgovora i uvida u situaciju dijele prema prioritetima hitnosti. Na intervencije visoke hitnosti, izlazi se bez odgađanja, i uvijek imaju prioritet.

2.    Budući planovi i očekivanja?

Mogu vam jedino reći osnovne postulate mog pristupa rješavanju problema, a to su timski rad, uvažavanje struke i iskustva, poštovanje i sagledavanje svačijeg stava i mišljenja, te naravno dobri međuljudski odnosi koji mogu iznjedriti nove ideje i rješenja. Oduvijek sam poštovala sve svoje saradnike i zaposlene te cijenila njihova mišljenja koja su, najčešće, bazirana na dugogodišnjem radu. Kao takva, ona predstavljaju neprocjenjiv izvor znanja i iskustva što je idealan temelj za stalna unaprađenja rada.

Cilj mi je da Hitnu služba postane najbolje organizovana hitna medicinska služba i na puno širem području. Želim, a vjerujem da ću uz pomoć rukovodstva i zaposlenih JZU Zdravstvenog centra to i postići, da naša ustanova bude vodeća u pruženoj kvaliteti hitne medicinske usluge, da se maksimalno skrati vrijeme pristupa na mjesto događaja kao i da postanemo vodeća ustanova u edukaciji na području hitne medicine.

3.    Možete li nam reći zašto ste se opredijelili za Partiju demokratskog progresa, s obzirom da ste dugo odolijevali političkim akterima u distriktu?

Kao doktor sam bila i ostaću uvijek profesionalna do kraja i nikoga nisam podržavala nikada. Partiju demokratskog progresa sam odabrala jer je politička partija koja svojim članovima omogućava potpunu slobodu u radu i načinu razmišljanja. Kada to kažem mislim da članovi PDP-a nisu nijemi na društvena zbivanja, nisu nevidljivi i poželjno je da imaju stav i da reaguju. Sinišu Golića, predsjednika PDP Brčko sam prepoznala kao poštenog čovjeka koji je uvijek spreman za razgovor, rad i konstruktivnu ideju ali i kritiku. Osjetila sam da iskreno želi dobro ovom gradu bez guranja ličnih interesa pred opšte interesa grada. S druge strane i PDP je u jednom trenutku prepoznao mene i moje kvalitete kao osobe koju bi rado vidjeli u svojim redovima.

miga new

Granični prelaz UŽIVO

ebrcko-live
ico-face  ico-yt  ico-twiter  android  radio
icotel  065-879-448             icomail[email protected]           icoloc Desanke Maksimović 7/c, 76100 Brčko           icoet Marketing          icoetProdukcija           icoetImpressum